Miért a Nidū®

A Nidū® elősegíti a jó éjszakai alvást, ezáltal a következő nap aktívabb, hatékonyabb és élvezetesebb tud lenni.

"Jobb alvás. Jobb élet."

A takaró közel 80%-át kézzel készítjük, a többit ipari varrógépek állítják elő. A varrásnál összetett, poliészter maggal ellátott cérnát használunk, ami a hegymászáshoz, technikai sportokhoz használt ruházat egyik fontos része. A rendkívül tartós cérnát dupla varrással alkalmazzuk, hogy súlyozott takaróink időtállóbbak legyenek.

A súlyozott takarókat egy milliméternél kisebb hipoallergén mikro üveggyöngyökkel töltjük. Ez lehetővé teszi a súly tökéletes eloszlását. Ezáltal a súlyozott takaró jobban tud illeszkedni a test felületéhez, ami elősegíti, hogy a mélynyomás még inkább ki tudja fejteni jótékony hatását. A mikrogyöngyöket tartó rekeszeket plusz védőréteggel láttuk el, hogy kiküszöböljük azok szétszóródását egy esetleges külső sérülés esetén.

Miért egyedi a Nidū®?

Prémium minőségű összetevők

A megfelelő hatás kifejtése érdekében a takaró kialakítása során minden rétegénél elsődleges szempont a minőség. A felső anyaga különösen finom tapintású plüss, a hűsítő oldala 100% pamutból készül. A belsejében egy hőszabályozó poliészter gyapjú található, illetve két réteg nem szőtt textíliak és a nedvességálló üveggyöngy töltőanyag.

Terápiás hatással rendelkezik

A súlyozott takaró hasznos lehet a következő kihívásokkal rendelkező személyek számára: autizmus spektrum zavar, stressz, álmatlanság, szorongás, pánikrohamok, nyugtalan láb szindróma, hiperaktivitás vagy figyelemzavar. A Nidū ®-t neurológus, gyógypedagógusok, fizioteraputák szakmai csapatával együttműködve fejlesztettük ki.

Kézzel készül az Európai Unióban

A gyártóval való együttműködés keretében kifejlesztettünk egy egyedülálló varrási technológiát Így büszkén jelenthetjük ki, hogy egy olyan takarót forgalmazunk, ami egyedülálló módon a tervezéstől a kivitelezésig Szlovákiában készül

A takaró rétegei

A súlyozott takarókat rendkívül pontosan töltjük. Gondoskodunk arról, hogy minden egyes rekeszbe egyforma súlyú mikro üveggyöngy kerüljön. A gyöngyök mérete kisebb, mint 1 mm. Ez lehetővé teszi a súly tökéletes eloszlását. Ezáltal a súlyozott takaró jobban tud illeszkedni a test felületéhez, ami elősegíti, hogy a mélynyomás még inkább ki tudja fejteni jótékony hatását. A mikrogyöngyöket tartó rekeszeket plusz védőréteggel láttuk el, hogy kiküszöböljük azok szétszóródását egy esetleges külső sérülés esetén.


1. Réteg

hűsítő oldal - 100% pamut

2. Réteg

hőszabályozó poliészter gyapjú tulajdonságai kellemes mikroklímát tartanak fenn alvás közben

3. Réteg

antiallergén és nem szőtt textíliák

4. Réteg

rekeszeken belül szabadon mozgó mikro üveggyöngyök

5. Réteg

antiallergén és nem szőtt textíliák

6. Réteg

melegítő oldal – extra finom tapintású plüss

A súlyozott takaró előnyei

Mint egy ölelés

Ha betakarózik a Nidū ®-val az olyan, mint egy ölelés. Szó szerint átöleli a takaró, ami segítheti a megnyugvást. A takaró által kifejtett nyomás, valamint az ölelés növelheti a szerotonin és a dopamin szintjét, amelyek felelősek a jó hangulatért. A testünket arra ösztönzik, hogy nyugodjon meg, és jól érzze magát. Ez elősegíti a jobb alvást, ami következtében jobban lesz képes teljesíteni a következő nap.

A takaró extra súlyát hipoallergén mikro üveggyöngyök adják, amelyek a kamrás varrórendszernek köszönhetően a takaró teljes hosszában egyenletesen eloszló nyomást gyakorolnak az izmokra, inakra és a csontokra. Ezzel megakadályozzák a végtagok túlterhelését és a zsibbadást. A mélynyomás segíti a szervezet megnyugvását.

Kellemes érintés és külső

Takaróink tervezésekor nagy hangsúlyt fektettünk a felhasznált anyagokra. A felső melegítő réteg esetében a hippoterápia elve inspirált minket, amelynek fontos része az állat bundájával való érintkezés. Ezért olyan anyagtípust választottunk, amely hasonlít a lószőr tulajdonságaihoz.

A színpszichológia is fontos szerepet játszott a tervezésben. A semleges monokróm színek kiválasztásával igyekeztünk elkerülni a túlingerlést, és elősegíteni a megnyugtató hatást.

A különösen finom plüss felső réteg és a 100% pamut hűsítő oldal kombinációjával egész évben használhatja takaróját.

Mindenki számára hasznos

Nidū® takaró a kényelem és a jobb alvás mellett enyhítheti különböző nehézségek egyes tüneteit. Ilyenek lehetnek a stressz, álmatlanság, szorongás, pánikrohamok, nyugtalan láb szindróma, hiperaktivitás vagy figyelemzavar. Már alvás előtt betakarózhat olvas, tévénézés közben, vagy akár munka során a térdére terítheti takaróját. Rendkívül hatékony eszköz lehet az izomregeneráció és a fájdalomcsillapítás területén, amiből különösen az aktív sportolók profitálhatnak.

A takaró segíthet egyes, az idegrendszert érintő kihívások esetén. Visszajelzést ad a test határvonalairól, ezáltal is segítve a megnyugvást. A Nidū® különösen hasznos a gyermekeknek, akik az autizmus spektrum zavar kihívásaival néznek szembe és ugyan vágynak az érintésre, de nehezen viselik szeretteik fizikai közelségét.

Segítségre van szüksége a súly kiválasztásával kapcsolatosan?

Mindannyian mások vagyunk. Ezért lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek arra, hogy személyre szabott takarót vásároljanak, szervezetük igényei alapján megadott paramétereknek megfelelően. Szakértői csapatunkkal együttműködve készítettünk Önnek egy rövid kérdőívet – Súlyválasztási tanácsadó. Minden kötelezettség nélkül kitöltheti a kérdőívet és a személyre szabott ajánlást elküldjük Önnek.

Szakértelem alkotta

A Nidū® szakmai csapata neurológusból, gyógypedagógusokból, fizioteraputákból áll, akik velünk együtt részt vettek a takaró kialakításában és felügyelték a teljes fejlesztési folyamatot.

Dobrovodszky Anikó

gyógypedagógus, Ayres terapeuta

Balla Barbara

gyógypedagógus, autizmus szakember, HANDLE Screener, NLP Practitioner

Gyakran ismételt kérdések

Három éves kortól és legalább 15 kg-tól alkalmazhatóak a súlyozott takarók. Hisszük, hogy Nidū® egy életen keresztül elkíséri majd.

A Nidū® 2 oldala speciálisan kialakított. Az egyik oldal télen melegít, a másik oldal nyáron hűsít. A huzat növeli a takaró súlyát és gátolja, hogy a melegítő és hűsítő funkciók érvényesüljenek. A takarók moshatóak vagy vegyileg tisztíthatóak. Kövesse a termék címkéjén található információkat! A huzathasználat tekintetében a végső döntés az Ön kezében van.

A takarók súlyát duplán varrott kamrákba helyezett hipoallergén mikro üveggyöngyök adják.

A takarókat a rendelés napján vagy másnap csomagoljuk és feladjuk. Az árut a megrendeléstől számított 3 napon belül szállítják házhoz a V4 országokban. Más uniós országokból érkező megrendelések esetében a szállítási idő ennél hosszabb lehet. A nem uniós országok esetén szállítási díjat számítunk fel.

A takarók 40 °C-on moshatóak. Ne lépje túl a mosógép súlyhatárát. Mosáskor kapcsolja ki a centrifuga programot. Ne vasalja a takarót. További útmutatásért kövesse a termék címkéjén található információkat.

A Nidū ® nagy hangsúlyt fektetve az anyagok és a gyártás minőségére. Amennyiben bármilyen sérülést észlel, lépjen kapcsolatba velünk az info@nidu.shop email címen. Fényképezze le a sérülés helyét, és írja le, hogy milyen állapotban kapta meg takaróját. Azonnal felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy további lépéseket tudjunk tenni.

Jelenleg nem, de ezzel a gondolattal is foglalkozunk. Ha ez a lehetőség elérhetővé válik, mindenképpen az elsők között fogjuk tájékoztatni ☺.